ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вървим към широка коалиция с участието на ГЕРБ

Симеон Дянков - министър на финансите

Нулеви са шансовете за съставяне на правителство. Върви се към трети избори. Това е лошо, защото се харчат много пари. Избирателите могат да си извадят поуки, че не бива да се дава властта на хора, които нямат опит и кадри. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков пред БТВ по повод връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП и шансовете за постигане на съгласие за такова.

„Смятам, че на следващите парламентарни избори ще видим много по-добра диалогичност. На следващите избори ще има известно разместване на политическите сили. Възможно е да има нова конфигурация, в която ще влезе и ГЕРБ. ГЕРБ има добри експерти и може да помогне, особено в регионалната политика“, прогнозира той.

„Време е за широка коалиция. Знаем кои са приоритетите на България и те трябва да се свършат. Това не е плаваща коалиция, а коалиция с ясни цели“, каза Дянков.

На въпрос какви са грешките на ГЕРБ, Симеон Дянков заяви: „Дълго време на власт, направиха се грешки. Това е управленчески опит".

"Трябват и нови лица, но трябва и управленчески опит, защото без такива кадри, ще продължим да правим същите грешки“, предупреди бившият финансов министър. Икономическата и финансовата политика се управляват добре сега, за разлика от социалната и регионалната, смята той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст