СРП се самосезира по повод смъртните заплахи срещу Ива Митева

прокуратура

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с медийни публикации за отправена спрямо председателя на 46-ото Народното събрание закана за убийство. След запознаване с разпространените медийни публикации Софийска районна прокуратура образува прокурорска преписка за извършено престъпление – отправена закана за убийство.

Прокурор от Софийска районна прокуратура е изискал от главния секретар на МВР незабавно да бъде предоставена информация за предприетите действия във връзка с публикации в медиите, че на 2 септември 2021 г., в 21:04 часа, в Министерство на правосъдието е получен имейл, съдържащ заплаха за живота на председателя на 46–ото Народно събрание Ива Митева.

В писмото, изпратено до Главния секретар на МВР, е изискана и информация поради какви причини преписката не е докладвана в прокуратурата до 17,00 часа на 3 септември 2021 г.

Необходимостта от осъществяване на ръководство и надзор за законосъобразното и навременно извършване на действия по сигнали, съдържащи данни за извършени престъпления, е изключително правомощие на Прокуратурата на Република България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст