Радостин Василев по казуса “Дончева”: Никой не ми е предлагал подкуп

Парламент Радостин Василев ИТН

Специализирана прокуратура се самосезира заради изнесени данни в медиите, съдържащи твърдения за корупционно поведение на народен представител от 46-тото Народно събрание, съобщиха от спецобвинението. Проверката е на твърденията на председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов, че Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) е опитала да разцепи депутатите на Слави Трифонов срещу 500 хил. лева.

Скандалът с евентуалното предлагане на подкуп и реакцията на прокуратурата раздели депутатите. Радостин Василев, който вчера се афишира като депутата, разговарял с Дончева, обяви, че не е викан да дава показания: "За мен тук е по-скоро моментът и случаят е морален. Защото всичко, което казах вчера в предаването по "7/8" е истината. Сега, може да съм пропуснал нещо, но със сигурност не съм си измислил и не съм внушил някои неща, които не са се случили. Не, никой не ми е предлагал подкуп. Аз такова твърдение нямам".

Тошко Йорданов обаче не се отказва от съмненията си, че е предлаган подкуп: "Не знам. На вас как ви изглежда, ако някой ви… На мен ми изглежда съмнително по принцип". А председателят на ПГ на ИБГНИ Мая Манолова откри синхрон в действията на прокуратурата и ИТН: "Поразителен синхрон между действията на ИТН и ГЕРБ. Те са като ансамбъл за синхронно плуване. Включи се и главният прокурор. Спецпрокуратурата не се самосезира нито за пачките от чекмеджето, нито за 70 милиона "такса спокойствие" от хазарт, нито за теча от Държавния резерв."

Снощи пред БНР Татяна Дончева, която е извън страната, отрече обвиненията на Радостин Василев и заяви, че ще си търси правата в съда: "Нямам никакъв избор освен да предприема съответни съдебни действия срещу Тошко Йорданов и Радостин Василев".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст