ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бабикян за скандала “500К”: Става дума за лични разговори

Парламент Арман Бабикян

"Научихме от медиите – някакво физическо лице се е видяло с друго физическо лице. Мисля, че нито Радостин, нито Татяна са председатели или зам.-председатели на групите си. На всяка лична среща не можем да бъдем контролен орган кой с кого се вижда." Това коментира депутатът Арман Бабикян от парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме" по повод обвиненията на Тошко Йорданов и Радостин Василев от "Има такъв народ", че Татяна Дончева е предлагала подкуп на Василев, като целяла да настъпи разцепление в групата на ИНТ. Василев разказа как Дончева дошла в офиса му и му показала листче с надпис "500K".

Бабикян посочи, че предпочита да вярва на фактите и подчерта, че в случая главният прокурор Иван Гешев е решил да влезе във функциите си. "Зависи от фактите. Нямаме основание да вярваме или да не вярваме. Ако това е вярно, никой не е готов да насърчава такъв тип поведение, това е ясно. Ако не е вярно, никой пък не трябва да насърчава обратния тип поведение – за хвърляне на обвинения", каза той пред БНТ. Депутатът е категоричен, че в случая става дума за лични разговори и уточни, че парламентарната му група винаги е провеждала публични разговори.

"Когато отидеш на избори, тогава имаш депутати. Всичко останало са покупко-продажби, които не са по вкуса ми", добави той. И обясни, че не е разговарял с Татяна Дончева, тъй като тя не е в България. Според него тя вече е дала своите изявления, а въпросът ще се решава в съда.

Бабикян изтъкна още, че Дончева е мандатоносител на Мая Манолова и Манолова е тази, която решава през кое гражданско сдружение партията ще се яви на избори: "Не вярвам, че отделно ще се явим, но не мога да се изказвам, преди да е взето решение. На предстоящите избори гледам с досада и отвращение, защото за трети път правим едно и също упражнение, което трябваше отдавна да сме научили", отбеляза той.

Регистрираното сдружение "Ние идваме" е неправителствена организация. Арман Бабикян, каза, че това е формат, с който де юре той и Николай Хаджигенов ще присъстват някъде, защото организацията им досега е била виртуално същество: "Сега сме НПО, която има възможности да събира хората, да имаме организиран начин на съществуване и да може нашите симпатизанти да се намират на място, на което могат да си взаимодействат."

Той определи коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме" като мост между лявото и дясното. "Защо в нашата малка коалиция – тя е модел – успях аз да разсърдя толкова свои приятели, защото съм с две леви дами в тази коалиция? Загубих приятели, те също, защото са с десни хора като нас. Значи моделът е възможен", бе категоричен Бабикян.

За него е странно защо Корнелия Нинова е атакувала служебното правителство и обясни, че неговата група не е настоявала за мандат, понеже е най-малката.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст