ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Димитър Манолов: Всички политици пиарят

димитър манолов

"Всеки си мисли за това как ще се яви на избори – и президент, и политически партии". Това заяви Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа" и председател на Надзорния съвет на НОИ, в коментар на политическата обстановка в страната и обсъжданата в парламента актуализация на държавния бюджет за 2021-ва година.

 

Манолов е категоричен в това, че  отсъства политическо лидерство. 

"Преди е имало някакви хора, които са били макар и спорни, но все пак лидери, а сега няма никой. Всички политици пиарят, с това се занимават и с нищо друго. А въпросът е и доколко го могат", коментира президентът на КТ "Подкрепа".

Председателят на Надзорния съвет на НОИ обясни, че институтът не може да прави политика, а е разплащателна агенция и ще плаща толкова, колкото са му гласували. 

"Ако не приемат това, за което сега се разправят, НОИ ще продължи да плаща по досегашните схеми. Той не е в риск, той е касичка, в риск е всичко, което се случва в държавата", подчерта Манолов пред БНР. 

Той потвърди казаното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че България рискува да ѝ бъде наложена наказателна процедура от ЕС за сврух дефицит. 

"Страх ме е, че Бойко Борисов не е неправ. Лошото е, че в рамките на това говорене, по правилата на политическата игра, няма да добие сила нито един глас на здравия разум. Ето сега Борисов може да казва верни неща, но понеже ги е казал той – те автоматично стават неверни по силата на правилата на политическата игра", заяви още Димитър Мановол. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст