ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Заложените 220 млн. лв. в актуализацията на бюджета са достатъчни

Министерски съвет Стойчо Кацаров

Заложеният финансов ресурс от 220 млн. лева в актуализацията на бюджета е напълно достатъчен за функциониране на здравната система.

Това заяви в кулоарите на парламента служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров преди да започне обсъждането на актуализацията на бюджета на Здравната каса.

Въпреки това са обсъждани допълнителни средства за лекарствени продукти.

„Единствено имаме допълнителна нужда, която възникна в последните седмици, от допълнителни средства за прословутия ремдесивир. Това е въпрос, който може да бъде уреден. Като цяло нямаме проблем с това, което сме предложили. Достатъчно е, разчетът е направен за най-лошата ситуация. От порядъка на 10-15 милиона лева допълнително за лекарства би дало повече спокойствие в хода на тази вълна“, коментира служебният министър на здравеопазването.

"Нямаме законов срок, в който да вземем решение дали да пристъпим към поставяне на трета доза от ваксините срещу COVID-19", заяви още служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Той очаква становището на Експертния съвет по имунопрофилактика, който заседава днес.

„Ако то е отрицателно, и те смятат, че не трябва в момента и че няма условие да се прилага трета доза, ще чакаме решението на Европейската агенция по лекарствата. Ако е положително, ще предприемем стъпките за прилагане на такава доза незабавно“, посочи Кацаров.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст