Австриец крил мъртвата си майка година, получил 50 000 евро от пенсията ѝ

полиция германия фирсен

Австриец държал мумифицирания труп на майка си в мазето на дома си повече от година, за да продължи да получава пенсиите й, съобщи австрийската полиция пред Би Би Си. Смята се, че 89-годишната жена, която е страдала от деменция, е починала още през юни миналата година. 66-годишният й син поставил тялото й в мазето на дома им и използвал торбички с лед и превръзки, за да прикрие миризмата. Полицията смята, че той може да е получил незаконно около 50 000 евро.

Предполагаемата измама излезе наяве, едва след като пощенски служител, доставящ пенсията на жената, бил прогонен, когато поискал да я види.

Това предизвикало разследване и довело до последващото ужасяващо разкритие. Полицията съобщи на австрийския обществен оператор ORF, че заподозреният е погребал майка си под купища материали за котешки тоалетни. „В крайна сметка трупът бил мумифициран“, казал офицер Хелмут Гуфлер и добавил, че мъжът е признал напълно вината си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст