Обвиняем за палеж на сгради в Благоевград остава в ареста

съд благоевград

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Благоевград за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо О.С., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК. Досъдебното производство по случая е започнало по сигнал за пожар в гр. Благоевград.

В хода на разследването е установено, че около 06,25 ч. на 05.09.2021 г., на ул. „Арсени Костенцев“ в гр. Благоевград, бил предизвикан палеж. Огънят се разпространил върху друга сграда на пл. „Георги Измирлиев“.

По първоначални данни пожарът е предизвикан чрез използване на запалителна течност и средство, годно да възпроизведе искра. Запалителната течност, съдържаща се в бутилка, била разлята върху електрическо табло, монтирано на външната страна на входа на заведение, и възпламенена. В една от запалените сгради се помещавали заведения и магазини, а в другата – банков офис, дискотека и магазин. Вследствие на огъня са били нанесени щети със значителна стойност – за над 9100 лева. Изгорели са инвентар, стоки, оборудване и друго имущество, които са в процес на установяване.

Проведени са разпити на множество свидетели.

Извършителят на престъплението е бил установен и задържан – 43-годишният О.С. В съдебното заседание за определяне на мярка за неотклонение спрямо обвиняемия съдът е приел доводите на прокурора, че е налице обосновано предположение за авторството на деянието. Съществува реална опасност О.С. да извърши престъпление и да се укрие.

Защитата на обвиняемия е обжалвала определението на първоинстанционния съд относно мярката му за неотклонение „задържане под стража“ пред Окръжния съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст