ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Румен Радев: Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни

Румен Радев

Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни, заяви президентът Румен Радев по време на изслушването на Гергана Стоянова, предложена за нов член на Централната избирателна комисия от "Има такъв народ" във връзка с предсрочно прекратения мандат на Любомир Гаврилов. Президентът обаче не посочи конкретната дата за разпускането на парламента и насрочване на предсрочни парламентарни избори.

"За да имаме честни, прозрачни и достъпни избори, е от изключителна важност работата на ЦИК", подчерта държавният глава по време на изслушването. "Искам да ви пожелая успех и да се включите възможно най-бързо в пълноценната работа на ЦИК, защото разпускането на Народното събрание е въпрос на дни", обърна се Радев към Стоянова. Той изрази удовлетворение от образованието, експертизата и опита на кандидата. 

По време на изслушването Гергана Стоянова информира, че е юрист и има опит в изборния процес като член на РИК в Бургас при последните избори. 

Проф. Емилия Друмева, председател на комисията, която проверява съответствието на документите на кандидата, каза, че Стоянова отговаря на изискванията на Изборния кодекс да бъде член на ЦИК и не е налице несъответствие с изискванията на закона.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст