В Дания отмениха и последните ковид ограничения

дания копенхаген

В Дания днес отпаднаха всички останали ограничителни мерки срещу разпространението на новия коронавирус, предаде ДПА.

Агенцията отбелязва, че това е станало възможно, защото голяма част от населението на страната е ваксинирано срещу КОВИД-19.

Хората в Дания вече не трябва да показват сертификат, доказващ, че са ваксинирани срещу причиняваното от новия коронавирус заболяване, изкарали са инфекцията или не са заразени, за да имат право да посещават нощни заведения или да ходят на спортни събития.

В страната ковид вече не е класифициран като "критична заплаха за обществото".

През последните месеци датското правителство постепенно отменяше рестрикциите заради коронавируса като задължителното носене на маска.

Нощните заведения отвориха отново в началото на този месец, след като бяха затворени в продължение на година и половина. Досега обаче посетителите трябваше да покажат здравен сертификат.

Смекчаването на ограничителните мерки в Дания стана възможно благодарение на големия брой ваксинирани, заяви в края на миналия месец министърът на здравеопазването Магнус Хойнике.

Над 83 процента от жителите на страната, навършили 12 години, вече са напълно ваксинирани, отбелязва ДПА.

За хората, влизащи в Дания, обаче остават някои рестрикции. Необходим например е тест за пътници, идващи от определени държави и региони.

От началото на пандемията в Дания, с население от 5,8 милиона души, са потвърдени близо 351 хиляди случая на коронавирус. Над 2600 човека са починали.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст