Задържаха Брендо в Киев

брендо

Евелин Банев – Брендо, известен като Кокаиновия крал, е бил задържан в столицата на Украйна Киев. Арестът е станал след акция на украйнски спецполицаи. Полицията в Киев разпространи видео от момента на задържането, както и кадри от дома му край Киев. Там спецполицаите открили лаборатория за отглеждане на марихуана, както и 39 пакета с готова за продажба стока. Задържани са и двама съучастници на подсъдимия – граждани на Молдова и Румъния.

По данни на украинската полиция, която не спомена името на задържания, но уточни че е е обявен за международно издирване и има 10-годишна присъда за организирана престъпна група за трафик на наркотици, Брендо ще стане 20 дни в ареста, след което българската прокуратура има право да поиска екстрадицията му у нас. 

Евелин Банев-Брендо бе наречен “кокаинов крал” след от спецакция в Италия през 2015 година. Както е известно Брендо има влязла в сила 20-годишна присъда за трафик на кокаин. Румъния също го осъди на 10 години за трафик на 50 кг. кокаин. А в България Банев е признат за виновен, че заедно с брат си е участвал в група за пране на пари от 2002 до 2005 г., която е действала в България, САЩ , Австрия, Швейцария, Великобритания. Присъдата е в сила от 26 април 2018 г. и СГП незабавно разпореди задържането му, но Брендо успя да избяга въпреки че има и наложена забрана за напускане пределите на страната. След като е установено, че той не пребивава на известните адреси и местонахождението му е неизвестно, Банев бе обявен за общодържавно и международно издирване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст