Кацаров не знаел за уволнението на проф. Балтов

Министерски съвет Стойчо Кацаров

Здравният министър д-р Стойчо Кацаров не е уведомен за уволнението на проф. Асен Балтов като специалист в УМБАЛСМ "Пирогов". Това стана ясно от прессъобщение на ресорното министерство след големия обществен интерес по темата. 

"Във връзка с разпространената в медиите информация за това, че бившият директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов е бил уволнен, заявяваме, че в Министерството на здравеопазването не е постъпвала такава информация. Трудово-правните отношения в лечебните заведения са предмет на договор между директора на болницата и персонала. Министерството на здравеопазването няма никакво отношение по тези въпроси", обявиха от здравното ведомство. 

"Поради големия обществен интерес, министърът на здравеопазването е поискал информация за случая от изпълнителния директор на болницата проф. Иван Поромански", уведомиха още от там. 

По-рано днес проф. Балтов сам обяви във фейсбук за своето уволнение. Връщайки се на работа след известно прекъсване по здравословни причини, той е разбрал, че е отстранен.

През лятото Балтов беше махнат от управата на "Пирогов", което отново имаше широк обществен и медиен отзвук.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст