ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР ще стопанисва оградата по границата с Турция

ограда

Министерският съвет прие решение, с което на практика стопанисването и управлението на временното гранично съоръжение, което имаме с Република Турция, да премине от областните управи на Бургас, Хасково и Ямбол към МВР, за да може в следващите дни да бъде възложено за управление на ГД "Гранична полиция". Това каза служебният вътрешен министър Бойко Рашков след заседанието на кабинета.

Рашков обясни, че ведомството ще упражнява контрол върху самото съоръжение, за целта са отделени необходимите финансови и бюджетни средства. "Надявам се ние да бъдем като ведомство по-добри стопани, отколкото трите областни управи", каза още той и посочи, че съоръжението има пробиви, има нужда от доста ремонт и възстановяване и това трябва да бъде извършено в топлите месеци на есента, като целта е съоръжението да се направи по-надеждно. "Не оспорваме това, че съоръжението е възпрепятстващо реално. След като се поправят, ремонтират отделни участъци тогава естествено, че то ще стане по-надеждно и ще го поддържаме регулярно, така че да не изпада в това състояние, което е", допълни Бойко Рашков.

Вътреният министър обяви, че тези дни служители на пресцентъра на МВР са били командировани там и са подготвили "един малък филм". "Той ще бъде и публично достояние, цялото общество да види какво е истинското състояние на оградното съоръжение и от тук нататък какво предстои да правим ние", каза още Рашков.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст