ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ: Спецов е продал фирмата си, знаейки, че е данъчен длъжник

ГЕРБ брифинг

От ГЕРБ твърдят, че шефът на НАП Румен Спецов е подписал ревизионния акт на фирмата си през март 2016 г., което означава, че е знаел, че е продал фирмата си със задължения. От Борисовата партия цитират официален отговор на бившия служебен министър на финансите Асен Василев, получен в последния работен ден на предишния кабинет.

"В продължение на 3 месеца чакахме отговор от Министерството на финансите за данъчната проверка на фирмата на шефа на НАП – Румен Спецов. Отговор получихме едва в сряда от Асен Василев. В писмото до нас се посочва, буквално в едно изречение, че Спецов е получил и подписал ревизионния акт на фирмата си през март 2016 г.", заяви Христо Гаджев на брифинг в централата на партията. "Това означава, че има голям проблем с морала на този човек, който продължава да бъде шеф на НАП. Въпросът е дали Румен Радев, с новото служебно правителство, ще продължава да държи г-н Спецов на поста, след като се знае, че е извършил данъчна измама. За нас това е недопустимо", допълни той.

Според Александър Ненков бившият служебен министър Асен Василев съзнателно е прикривал факта, че Спецов е ощетил държавната хазна, като не е платил дължимите данъци.

"По време на клетвата на служебното правителство Румен Радев произнесе реч, в която си приписа несъществуващи успехи и приноси, за които на практика служебното правителство не е работило. Икономическите процеси са инерционни и няма как да се твърди, че именно благодарение на работата на служебното правителство и специално на Румен Спецов са се увеличили приходите в държавната хазна", каза Деница Сачева. Според нея е ясно, че ако днес има увеличени приходи, то те се дължат най-вече на решенията, които е взел кабинетът на ГЕРБ. "Работата на служебното правителство и на Румен Спецов може да бъде оценявана след края на последното тримесечие на тази година. Вместо да си приписват несъществуващи успехи, крайно време е президентът Радев да отговори на въпроса за 1,5-те милиона лева и да каже докога ще прикрива Спецов. Каква е ролята на Румен Спецов и защо той е толкова незаменим? Крайно време е той да бъде отстранен. А ако президентът Радев се притеснява шефът на НАП да не остане без работа, то със сигурност той може да бъде добър счетоводител на новия политически проект", добави тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст