ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

прокурор-нап

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица, съобщиха от Националната агенция по приходите.  Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите.

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.

Физическите лица могат да направят корекции в периода 30 април – 30 септември съобщиха от приходната агенция. За юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, този срок започва от 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн, чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис. 

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция – https://nra.bg/wps/portal/nra/nachalo или на телефона на НАП – 0700 18 700 на цената, съобразно тарифата на съответния оператор.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст