ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

С 9,8 млн. лева ще ремонтират Театър “София”

театър софия

Театър София ще бъде ремонтиран за 9 770 197 лева, от които 5 500 000 лв. се предоставят като безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Миналата седмица заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“  2014-2020 – Захари Христов, подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Столична община за изпълнението на проекта. 

В рамките на проекта е предвиден комплекс от дейности, свързани с реконструкция, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в Театър „София“, както и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания в съответствие със съвременните стандарти и нормативни изисквания. С подмяната на вътрешната планировка на етажите ще бъде повишена функционалността на площите и оптималното им оползотворяване за целите на дейността на театъра, като ще се подобри комфорта и качеството на преживяването на посетителите.

Театър „София“ е най-големият общински театър на София. Основан е през 1966 г. Разполага със сграда с няколко театрални зали – голяма и камерна , с пространства, пригодни за експериментална театрална дейност – Мраморно фоайе и лятна театрална сцена.

Той е репертоарен театър с компактна актьорска трупа от изявени артисти от различни поколения, технически и административен състав. Трупата на Театър “София” и до днес съчетава уважението към традициите с творческия експеримент, с различното и интригуващо представяне на театрaлното изкуство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст