Енергийният министър позволява заложените от Борисов мини да гърмят

Мая Манолова

Искането ни за оставката на енергийния министър е знак към премиера Янев. Всеки кабинет е ефективен толкова, колкото е ефективно най-слабото му звено. Начинът по който се управлява енергетиката бърка в джоба на всеки един гражданин, коментира председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова Мая Манолова.

„Енергийният министър оставя заложените от Борисов мини да гърмят една след друга. Вижте какво се случи в икономиката, когато има смело поведение на министър в лицето на г-н Петков”, обясни Манолова пред Нова телевизия и добави, че е необходим смел министър на енергетиката, който „да разсече корупционните схеми и да освети далаверите в сектора”.

„Драстичното повишаване на цената на това влияе върху инфлацията и повишаването на цените на стоките от първа необходимост. Сметките на бизнеса ще доведат до фалити. Енергийният министър трябваше да участва в смяната на ръководството на борсата и на останалите държавни дружества свързани с енергетиката”, казва Манолова.

На 25 септември Манолова нарече министъра на енергетиката "Виенски наблюдател" и поиска оставката му "заради безхаберието и бездействието спрямо увеличението на цената на тока за бизнеса".

"Трябваше да има политическа воля и решимост да бъдат освободени ръководствата на държавните енергийни дружества. Ние настояваме и за оставка и смяна на целия състав на КЕВР, заяви лидерът Изправи се.БГ”. 

Според нея скокът на цената на тока ще доведе до фалити, ръст на безработицата, увеличение на цените на основните стоки и услуги.

"В енергийната борса се извършват спекулативни сделки. Определени търговци печелят милиони, а българският бизнес, болниците, детските градини и училищата плащат три пъти по-високи сметки”, допълни Манолова.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст