Какво показаха проверките на обекти и лица, извършващи търговия в Кюстендилско

съд кюстендил

Районна прокуратура-Кюстендил възложи на компетентните органи да извършат проверки на обекти и лица, упражняващи търговска дейност на територията на кв. „Изток“ в Кюстендил и в махалите „Гиздова“, „Каваклия“, „Ценеви“ и „Горна махала“ на Дупница.

Служители на Главна дирекция „Фискален контрол“ при ЦУ на НАП са проверили 41 обект в двата града. В 13 от тях са били констатирани нарушения – установена разлика в касовата наличност, липса на фискално устройство и липса на паспорт в тьрговския обект. Издадени са били 15 заповеди за налагане на принудителна административна мярка „Запечатване на обект“.

При извършените проверки представителите на РД „Противопожарна безопасност и защита на населението“ са установили 27 несъответствия с правилата и нормите за пожарна безопасност в 41 обекта. За всички тях са издадени писмени разпореждания за отстраняването им.

Административни санкции за обща сума от 16 000 лева са били наложени от Областна дирекция „Безопасност на храните“ – БАБХ на търговци, извършили нарушения на Закона за храните. При проверки на 32 обекта в гр. Кюстендил и гр. Дупница са били съставени 16 акта за установяване на административно нарушение, както и 16 наказателни постановления. Същият брой са и издадените от контролния орган заповеди за спиране на дейността на обектите.

Нe ca били констатирани несъответствия относно безопасността и произхода на храните, условията и сроковете на съхранение, както и здравния статус на работещите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст