“Син Карс“ представи своя първи лекотоварен електромобил – L CITY

Син Карс Росен Даскалов

"Син Карс Индъстри“ АД представи в „София Тех Парк“ своя първи лекотоварен електромобил – L CITY. Той направи своя дебют пред представители на бизнеса от сферата на транспорта, логистиката и доставките в рамките на големите градове, както и инвеститори. Служебният министър на икономиката Даниела Везиева също уважи представянето на новия продукт компанията.

През септември тази година „Син Карс Индъстри“ се представи и на изложението IAA Mobility 2921 в Мюнхен, похвали се изпълнителният директор и основател на компанията – Росен Даскалов. Той разказа и за създаването на електромобила и за бъдещите планове на компанията..

Компанията планира да сглобява в Германия своите мултифункционални електромобили с марката L CITY в тясно сътрудничество с немската компания L CITY AUTOMOTIVE GmbH. Росен Даскалов обяснява това разположение на производството с благоприятниет бизнес условия сега в най-голямата европейска икономика. Трудностите на традиционната автомобилна индустрия освобаждават квалифицирани специалисти, които от „Син Карс“ се надяват да привлекат в своето производство.

Електромобилът L CITY е създаден за нуждите на транспортната индустрия и компаниите с автопарк. Гамата на L CITY ще включва няколко лекотоварни версии, които напълно да покриват нуждите на индустрията, fleet-мениджмънта в града и региона, и по-конкретно – за така наречените Last mile-доставки (снабдяване на магазини, куриерски услуги, ремонтни услуги, социални услуги, общински комунални дейности и други). Лекотоварният L CITY ще се предлага в няколко модела с различна големина на товарния отсек, което ще позволява товарен обем до 16м3 и до 1300 кг полезен товар.

Планира се в бъдеще и сглобяването на електрически камиони и автобуси лека серия (до 12 м дължина), базирани на технологиите и батериите, които „Син Карс“ вече има разработени.

Оптималната мощност от 60 kWh е подбрана тестово, за да предостави реални минимум 200 км пробег с едно зареждане при напълно усвоен капацитет за натоварване на автомобила.

 

Дебют и на БФБ

На 1 юли в "Българска фондова борса" беше даден старт на търговията с акции на "Син Карс Индъстри" АД.  Свободната търговия започва точно месец след като на 1 юни тази година се продадоха всички предложени 2 млн. акции при фиксирана цена от 1 лев на ценна книга. парите ще се използват за развитие на поректа на електромобил на компанията.

Това бе второто изключително успешно първично публично предлагане (IPO) на пазарa за растеж на малки и средни компании на БФБ – ВЕАМ.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст