Петър Илиев не приема решението, че е плагиатствал

Петър Илиев

Петър Илиев обяви в Туитър, че не приема решението на Етичната комисия към СУ „Св. Климент Охридски“, че е плагиатствал от труда на доц. Наталия Киселова.

Според Илиев становището на комисията нарушава Правилника на университета и поне два закона.

„Видно е, че комисията се е водила от политически съображения, за да ме засегне лично, а оттам и да уязви партия „Има такъв народ“, от която бях издигнат“, заявява Илиев. 

Вчера Етичната комисия на Софийския университет "Св. Климент Охридски" е установила, че в книгата си "Компетенцията на Народното събрание" преподавателят по конституционно право Петър Илиев е плагиатствал  от дисертацията "Парламентарен контрол" на своята колежка Наталия Киселова.

"Използваното е представено за авторски труд, без дисертацията да е цитирана като източник", пише в решението на Комисията, което е взето единодушно.

За констатираното плагиатство е уведомен ректорът на Софийския университет, информираха от висшето училище.

Етичната комисия започна проверка срещу Петър Илиев, след като покрай номинирането му за министър в двете проектоправителства на „Има такъв народ“, стана ясно, че през 2015 г. е използвал дословно текстове от дисертацията на Киселова. Той отрече и се закани със съд на всички, които твърдят обратното.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст