Задава се напомпване на “синята зона” в София

Синя зона

Под диктовката на ГЕРБ се задават промени в организацията на паркирането в София. Докладът на общинарите вече взе първия завой – бе прието от Комисията по транспорт към Столичния общински съвет.

Предложенията на общинските съветници от ГЕРБ-СДС обхващат паркоместата в режим "служебен абонамент", разширение на "синя" и "зелена" зона за паркиране, въвеждане на регламент за товарно-разтоварителни дейности в платените зони, както и забрана за влизане на МПС в някои участъци в определени времеви интервали.

Едно от предложенията е да се премахнат привилегиите за безплатно ползване на паркоместа от различни държавни, културни, общински и други институции. Тези абонаметни места ще се преобразуват в платени. 

Отделно в пешеходните зони ще има места, които да се ползват до 30 минути при наличие на издаден пропуск и заплащане на цената за паркиране от 0.50 лв. или 1 лев.

ГЕРБ предлага разширяване на "зелена зона" в кв. "Зона Б-19", район Възраждане и разширяване на "синя зона" за сметка на обхвата на "зелена зона". Има идея и за увеличаване на работното време на "синя зона" от понеделник до събота от 08.30 ч. 20.00 часа.

Предстои промените в наредбата да бъдат одобрени на сесия на СОС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст