ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов се скри под полата на Цачева, а сега – под ректорска тога

Румен Радев

Преди пет години Борисов се скри под полата на г-жа Цецка Цачева, сега се крие под тогата на ректора. С тези думи държавният глава и кандидат за втори президентски мандат Румен Радев коментира новината, че в надпреварата за "Дондуков" 2 влиза ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков, чиято кандидатура е подкрепена от ГЕРБ. Лаконичният коментар на Радев бе направен след като два пъти през изминалата седмица той предизвика лидера на ГЕРБ Бойко Борисов "удържи на думата си" и да се изправи срещу него в битката за президентския пост.

Герджиков ще бъде издигнат от Инициативен комитет. В четвъртък излезе информация, че кандидатурата му ще бъде подкрепена от партията на Борисов, но оттам все още не са потвърдили официално това. Днес ректорът на СУ обаче даде потвърждение, че миналата седмица е разбрал, че от ГЕРБ са готови да го подкрепят. Единствената му мотивация, по негови думи, е да помогне за обединяването на всички партии и всички българи в момент, в който "политическото и социалното тяло е разпокъсано". Минути преди церемонията по откриването на учебната година в СУ Герджиков обясни, че от няколко месеца със свои приятели, предимно от дясното политическо пространство, е коментирал идеята да се кандидатира за президент. И допълни, че ще приеме подкрепа и от други партии.

Коментарът си държавният глава Румен Радев направи пред репортери при посещение Специализираната болница за рехабилитация на деца "Св. София", която получи дарение от благотворителната инициатива "Българската Коледа". Дарението е апарат от най-ново поколение за робот-асистирана локомоторна терапия.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст