ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България и Япония ще засилят бизнес контактите си

стефан янев и японският посланик

Традиционно добрите двустранни отношения на България и Япония бяха във фокуса на срещата на служебния премиер Стефан Янев с посланика на Япония у нас Хироши Нарахира. В рамките на разговора им в Министерския съвет двамата акцентираха върху интереса на двете страни да задълбочат сътрудничеството си във всички възможни сектори.

Премиерът Янев изтъкна сериозния потенциал за партньорство в икономиката, културата и в сферата на иновациите.  Предстоящото след четири години в японския град Осака „Експо 2025“ също беше сред обсъжданите теми в рамките на днешната среща. Посланик Нарахира отправи покана към българското правителство за участие на България в международното изложение, като изтъкна широкия спектър от предимства, с които страната ни би могла да се представи на форума.

Янев определи предстоящото събитие като добър повод България и Япония да засилят бизнес контактите си и добави, че предстои българската страна да вземе решение по отношение на „Експо 2025“. 

В рамките на срещата премиерът Стефан Янев изказа поздравления във връзка с избирането на  Фумио Кишида за премиер от японския парламент и отправи пожелания за успех на отговорната му длъжност. От своя страна посланик Хироши Нарахира акцентира върху значението на работата на служебния кабинет и на премиера Янев в един много важен за България период. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст