ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Можем да започнем втория срок присъствено, ако се пречупи вълната

Николай Денков

Ние сме предупредили много отдавна, че ще въведем зелен сертификат в сградата на МОН. Достъпът на граждани не е затруднен от този режим, а само администрацията на МОН. Това заяви министърът на образованието и науката акад. Николай Денков пред БТВ.

„Има области в страната, където ситуацията е по-тежка. 5,18% от учителите в страната са диагностицирани в страната. Най-много са в Благоевград, най-малко са в Търговище. 1,98 са заразените ученици. Най-много болни има в София. Възможно е в следващите две седмици да имаме рекордни стойности“, допуска той.

„Здравните власти решават каква част от учениците трябва да излязат от училищата. МОН решава дали ще учат онлайн. Нашата цел беше присъствено да завърши първия срок, особено за малките и тези ученици, на които им предстоят матури. Следим числата“, уточни министър Денков.

„Вече имаме тестове и за първата седмица след междусрочната ваканция. Ще можем да стартираме втория срок присъствено, ако се пречупи вълната. Ще остане въпроса с наваксването на материала“, разясни акад. Николай Денков.

„Ние се намираме в изключително извънредна ситуация от две години. Въпросът е да направим най-доброто в тази тежка ситуация“, подчерта той.

„Има известен дефицит в средствата за наука. Поставен е въпросът за ефективността за използването на тези средства. Продължава дискусията по въпроса“, каза още министърът на образованието.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст