ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Протестната кампания на КНСБ продължава

КНСБ

Протестната кампания на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ)  “Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!” продължава в цялата страна. Протестът се изразява в срещи във фирми, ведомства, общински и държавни дружества. Експертите на конфедерацията разговарят с работници и директори и поставят исканията за вдигане на възнагражденията.

Конфедерацията настоява за ръст на работните заплати поне с процента на инфлацията, която на годишна база към август е близо 18 процента. Там, където работниците са по-ниско от това увеличение или изобщо такова липсва, започват преговори чрез механизмите на колективното трудово договаряне.

Във Варна експертите от Регионалния съвет на КНСБ се срещнаха с работодатели и председатели на синдикални организации към Федерацията на синдикатите в здравеопазването и ги запознаха с исканията на конфедерацията.

В Ямбол бе проведена среща с работещите и управителят на ВиК – Ямбол. Работниците и служителите настояват за поне 15% увеличение на заплатите в сектора. Към юни тази година средната заплата е едва 1150 лева.

Екипът на КНСБ във Видин пък посети “Български пощи” и направление “Здравни дейности” в Община Видин. По време на срещите работниците бяха запознати с исканията на кампанията, а на директорите бяха връчени заявленията с настояване за ръст на заплатите.

В Смолян екипът на Регионалния съвет посети на 26 септември Южноцентрално държавно предприятие – Смолян, Регионална библиотека “Николай Вланчев” и Художествената галерия.

На 27 септември бяха проведени срещи в “Гама Кабел” – Смолян и в офиса на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители в Смолян.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст