ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радев изкачва Черни връх, Герджиков – в Карлово

Румен Радев изкачва "Черни връх"

Водещите кандидати за президент откриха кампанията си преди вота, който ще проведе на 14 ноември.

Действащият президент и кандидат за втори мандат Румен Радев започна кампанията си с изкачване на "Черни връх". "С Илияна Йотова поехме поход за по-справедлива България. Всяко изкачване към върха, редом с изпитанията, гради характер, калява волята, сплотява и зарежда с вяра. Днес избрахме да тръгнем към Черни връх от "Алеко", защото Щастливецът е от онези българи, които повече от век вдъхновяват с родолюбие, талант и дързост. Нагоре към върха! Ние сме с вас!", заяви Радев.

Подкрепеният от ГЕРБ кандидат проф. Анастас Герджиков откри предизборната в Карлово. Той и кандидатката за вицепрезидент Невяна Митева поднесоха цветя пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски. След това се срещнаха със симпатизанти и граждани в местното читалище.

"Искахме най-много да посетим градовете, с които сме свързани. Тук е родена майка ми, разбира се това, че Левски и много други родолюбиви българи са родени тук също беше важен аргумент, но най-вече спомените ми от детство, когато съм играл в църковния двор и съм поднасял цветя на този паметник", посочи проф. Герджиков.

Третият основен кандидат за "Дондуков 2" – председателят на ВКС Лозан Панов, подкрепен от "Демократична България", започна кампанията си от София, избирайки мястото пред скелето на непостроената Национална детска болница.

Панов обясни, че изборът на мястото не е случаен и подчерта, че именно липсата на специлиализирана болница за деца е знак за нивата на корупция в държавата.

"България страда от разделение, пример за това е бившият парламент и политическите сили в него. Сега имаме повече нужда да се обединим върху обща кауза. Благоденствието на нашето общество и националния интерес са онази спойка, която би могла да ни обедини. Следващата стъпка е да намерим човеците, които да прегърнат тази идея и да ни поведат. Ако зрелостта на едно общество се измерва с внушенията към хората в неравностойно положение, то сградата, която е зад нас е лакмус на нашата зрялост. България не е бедна страна, в България безобразно се краде и това обрича малки, големи и още по-големи деца на недоимък", заяви Лозан Панов.

Според последното социологическо проучване на агенция "Алфа Рисърч" настоящият президент Румен Радев влиза в надпреварата с 42.6% от вота на твърдо решилите да гласуват. На втора позиция се нарежда проф. Анастас Герджиков с 28.1%, а Лозан Панов събира начална подкрепа от 8.2 процента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст