ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рашков отвлича вниманието от проваления Радев

Бойко Борисов

​Определен силов министър не знае къде се намира. Това е темата на днешния брифинг. Този човек последните шест месеца повтаря едни и същи неща без да има никакви доказателства. Моето усещане за нещата е, че някои политически дейци в тази кампания злоупотребяват с определени вещества. Това ставо видно по всички техни изказвания и пресконференции. 

Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ Тома Биков, който коментира по-ранните твърдения на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков за АМ "Хемус". След това думата взе лидерът Бойко Борисов, който в типичния си стил коментира събитията от последните дни.

"Тома се опитва да ви развеселява, но, когато чета данните за починалите от коронавирус, не мога да разбера защо се правят такива събития за отвличане на вниманието от проваления Радев", включи се в пресконференцията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Искам да поздравя ЦИК, които са приели преди малко, че всички разписки от машинното гласуване ще се борят. Това е крачка към прозрочността на изборите. Единствено представителят на ДБ е гласувал против. Защо? Винаги съм казвал, че четирима души от ДБ контролират машинното гласуване. Ето защо са гласували против", добави Борисов. 

"Радев се провали. Днес го гледам на парад, свири му духова музика при 124 починали. И ще обяснява как аз съм плашил хората да не се ваксинират. Пълни измислици. Тези 6 дни аз само говоря, че се ваксинира с ваксина, чийто срок на годност е удължен. Има и документи. Къде ми е вината, че съм казал истината? Те не казват истината и наглеят. "Има нещо гнило в тази пандемия" – това го е казал Стойчо Кацаров, а не Шекспир. Примерите са много. И този вчера ме дал на прокурор. Какво да разследва прокуратурата. То тя трябва първо него да арестува за всичките му приказки за коронавируса", обяви лидерът на ГЕРБ. 

"Лятото на следващата година ще постигнем колективен имунитет срещу коронавируса, но заради преболедуване, а не заради ваксинация. В момента всичко е оставено на произвол. Няма легла в болниците, няма пари за бизнеса и хората. Радев и правителствата му доведоха България до това положение, а сега искат да си поделят отговорността с нас. Няма как да стане. Всичките им действия в момента целят две неща – потъващият Радев Су да бъде спасен и да изместят от обществения поглед от провала на любимата партия на Радев в Конституционния съд и двойното гражданство. Още днес Радев взе мерки и назначи нов конституционен съдия, за да няма грешки повече. Как така един съд ще решава, че това момче (Кирил Петков – бел.ред.) не става за министър и е нарушена Конституцията. Лично аз бих подкрепил промени в Конституцията относно двойното гражданство, но първо трябва съберем мнозинство в парламента и да отворим Конституцията", разясни Бойко Борисов.  

"Аз сметки и планове не правя. Други като Радев и правителствата му правят сметки. Те приеха актуализацията на бюджета само в частта за пенсиите. И днес говорят глупости за АМ "Хемус". Те във всяка една ситуация тръгват да защитават и бранят Радев. В инхауса няма нищо лошо и не е незаконно, ако разбира се не излиза по-скъпо. Инхаусът не е измислен в България. Авансовите плащания се обезпечават и ако не съвршиш работата, на теб ще ти излезе скъпо и прескъпо", коментираха Борисов и Томислав Дончев днешната пресконференция на МВР, МРРБ и НАП. 

"Ние в протести не участваме. Нашите протести са за хляб и работа на хората. Мен на дебати са ме канели всички. И на мен ми се иска да си организирам контрола с ПСЖ и да се надбягвам с Мбапе, но не става и Мбапе ще ме надбяга. Стана ясно, че министрите на Радев са лъжци и мошеници. И искат дебат с мен. Аз се чудя защо не питате Радев ще има ли дебат с проф. Герджиков. Днес той не отговаря на този въпрос и кара един кандидат-депутат да ме предизвиква на дебат. След дебат Радев-Герджиков ще им отговоря чинно на всички въпроси", коментира Борисов отправената покана от Асен Василев за дебат между двамата. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст