ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Инициативният комитет за Лозан Панов се събира пред “Дондуков 2”

президентство вход сграда фасада

В 17 часа Инициативният комитет, който издига Лозан Панов и в който няма да има ярки политически лица, ще се събере пред президентството. Кой ще е вторият в кандидатпрезидентската двойка, най-вероятно ще е ясно в понеделник при регистрирането на комитета. По информация на БНР ще е жена и няма да е юрист. 

Според представител на Инициатива "Правосъдие за всеки" кандидатирането на Панов за държавен глава не налага той да напуска поста си. Достатъчно е само да излезе в отпуска, а оставката би била задължителна, ако бъде избран за президент.

След Румен Радев и Анастас Герджиков Лозан Панов ще е третият, който се включва в надпреварата за "Дондуков" 2 като независим.

Лозан Панов се включва в президентската надпревара четири месеца преди края на седемгодишния си мандат като председател на Върховния касационен съд. Той беше кандидатура на мнозинството около бившия главен прокурор Сотир Цацаров в предишния състав на ВСС, но с годините се превърна в един от най-яростните му критици. Панов гласува против номинацията на Иван Гешев за обвинител номер едно и продължи да твърди, че прокуратурата е от сталински тип и се нуждае от конституционна реформа.

Именно настояването на Панов за промени в основния закон заради прокуратурата е мотивирало Инициатива "Правосъдие за всеки" да го издигне за държавен глава. По информация на БНР от неправителствената организация са взели решението си след интервюто на съдия номер едно пред БТВ, в което той разкритикува президента Румен Радев, че е видял проблемите в държавното обвинение едва, когато негови представители влязоха в сградата на "Дондуков" 2, както и че въпреки уверенията на Радев, че има проект за промяна в Конституцията, не го е оповестил публично.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст