ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Жертвите на Ковид в САЩ са над 700 000

сащ коронавирус ковид (Ройтерс)

700 258 са жертвите на коронавируса в САЩ от началото на пандемията, предадоха световните агенции, като се позова на данни на референтния по темата университет "Джонс Хопкинс".

Тази мрачна статистика показва, че всеки ден стотици американски продължават да умират от Ковид-19 въпреки ваксинационната кампания. Експерти обаче предупреждават, че неваксинираните си остават все така уязвими пред болестта.

Над 64 процента от населението на САЩ е получило най-малко една доза от трите разрешени ваксини. Носенето на маска и ваксинацията продължават да разделят американците. Някои републикански губернатори, като например тези на Флорида и на Тексас, поискаха да въведат забрани за задължителното носене на маски в техните щати. На обратния полюс Калифорния, ръководена от демократ, обяви вчера, че ще направи задължителна за учениците ваксинация срещу коронавируса.

43 615 149 случая на зараза с коронавируса бяха регистрирани в САЩ от началото на пандемията досега.

Губернаторът на американския щат Калифорния обяви днес, че всички ученици, които са годни за ваксинация срещу коронавируса, ще трябва да се ваксинират, за да присъстват на учебните занятия, независимо дали учат в държавни или частни училища, предадоха световните агенции.

Това решение е безпрецедентно в САЩ и касае милиони ученици в Калифорния – най-населения щат в страната. То ще влезе в сила идната година, след като федералните здравни власти валидират напълно ваксинацията. На този етап е разрешена само спешна ваксинация за децата от групата 12-15 години. За всички над 16 години иначе ваксинацията е вече напълно разрешена.

"Ще започнем да прилагаме на практика това изискване за идния семестър, било то от 1 януари, било то от 1 юли", заяви губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм. "Нашите училища изискват вече ваксини за заушки, дребна шарка и други заболявания. Защо? Защото ваксините действат", допълни Гавин Нюсъм и добави, че ваксината срещу Ковид-19 ще бъде добавена в списъка.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст