ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Инициативен комитет издигна Герджиков за президентските избори

Инициативният комитет представи номинацията на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за президент и вицепрезидент

Инициативен комитет издигна ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева като независими кандидати за президент и вицепрезидент. 

В комитета влизат близо 70 души. Сред тях са Валя Балканска, проф. Николай Овчаров, Теодосий Спасов, Богдана Карадочева, проф. Боян Биолчев, проф. Милена Стефанова, проф. Румяна Коларова, Николо Коцев, олимпийската шампионка Стойка Кръстева, Михаил Белчев, Нидал Алгафари, Тони Димитрова, Милена Славова, Тончо Токмакчиев, Филип Аврамов, Харалан Александров, Стефан Цанев.

Бившият образователен министър Красимир Вълчев коментира, че амбициите на проф. Анастас Герджиков са да бъде обединител на нацията, от което имаме нужда. Очевидно политиките на омраза, на разделение, не дават друг резултат, освен фрагментация на обществото, посочи той. Вълчев каза, че проф. Герджиков е приел подкрепата на ГЕРБ, но решението първоначално да се кандидатира за президент е изцяло негово.

"Приех тази номинация, защото вярвам, че всеки от нас в даден момент от живота си трябва да плати цената за това, което е получил от родината и сънародниците си. Да върне поне малко от това, което е получил. Не съм политик, не мисля и не говоря като такъв. Предполагам, че няма да се превърна в такъв. Аз съм българин като вас, който е готов да поеме отговорността и да плати цената за това да помогне поне малко за обединението. Когато казвам да се обединим, нямам предвид политиците и партиите, говоря за хората и нацията. Моята цел е да върна нормалността в политическите отношения. Не съм партиен кандидат и затова очаквам подкрепата на всички граждани, които се припознаят в нуждата от това да си протегнем ръце", заяви Герджиков, чиято кандидатура е подкрепена от ГЕРБ-СДС.

Разчитам на всички вас и на голям кръг експерти – подготвяме експертни съвети по всички области, за да ни съветват по всички теми. Не сме избирали Митева за това, че има чин и е военнослужещ – избрахме я за това, че е майка, че се бори за неравноспоставените, и когато трябваше да убеждавам моите приятели, че не съм търсил човек, който да отговаря на стереотипи, и предпочетох човек с кауза.

Слоганът „Наистина обединени“ ни е нужен за това, че само обединени има смисъл", завърши проф. Герджиков.

„Гордея се, че съм родена и живея, създала съм семейство и съм отгледала децата си в България. Благодаря на Бог, че се радвам на три деца и силен, смел и любящ съпруг".  С тези думи кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева се обърна към Инициативния комитет.

„Така се разви животът ми, че от дете спортът ме научи на дисциплина и себераздаване, с които постигнах национални рекорди, които преди три дни навършиха 33 години. Повече от 3 десетилетия службата ми в името на родината осмисли живота ми, даде ми чувство на ситугурност и самочувствие. Работата ми в неправителствения сектор по социални проекти и каузи, личната ми ангажираност за деца с различни нужди ми донесе удовлетвореност", коментира Митева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст