ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Facebook, WhatsApp и Instagram се сринаха

Facebook

Три приложения, включително и Facebook, се сринаха малко преди 19.00 часа българско време. Сривът застигна WhatsApp, Instagram – вероятно защото и трите платформи са собственост на Facebook и работят на обща инфраструктура. Други приложения от семейството като Facebook Workplace, също спряха да работят, съобщават световните агенции.

Към 20.45 часа българско време потребители все още нямаха да достъп до Facebook. На екраните си те виждаха съобщение за възникнала грешка или че браузърът им не може да се свърже. Приложенията WhatsApp и Instagram продължиха да работят, но не показваха ново съдържание, включително съобщения, изпратени или получени по време на срива.

Компанията Facebook често премълчава причините за техническите проблеми. И не е склонна да дава обяснения, дори след като сривовете са отстранени. Например през 2019 г. Facebook претърпя най-дългото си прекъсване от години. Обяснението на компанията бе единствено, че е възникнал проблем при "рутинни операции по поддръжка" на системите, припомня "Индипендънт".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст