ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Патриотичен фронт“ представи кандидатпрезидентската си двойка

Коалиция „Патриотичен фронт“, съставена от партиите  НФСБ, „Български демократичен форум – Радикали“ и „Целокупна България“, официално представи кандидатпрезидентската си двойка – това са Валери Симеонов и лидерът на партията на радикалите Цветан Манчев.

„Смятаме, че с господин Манчев можем да поемем отговорността, която се възлага от Конституцията и евентуално от избирателите, за да работим за единството на нацията, така, както се изисква от Конституцията. Смятаме, че можем да бъдем един сериозен коректив на изпълнителната и законодателната власт. И смятаме, че достойно можем да представляваме и да защитаваме суверенитета и достойнството на България в международен план“, каза лидерът на НФСБ.

Симеонов изтъкна, че през годините се е доказал като човек, който е отстоявал национални каузи и отбеляза приноса си за повишаване на пенсиите със 110% в рамките на един мандат, изграждането на граничната стена, приемането на Закона за шума и дейността си сред българските общности в чужбина.

Той критикува президента Радев, че е бил пасивен през целия си мандат и малодушно се е дистанцирал от назначения от него служебен кабинет. Похвала Симеонов даде единствено за позицията му за Северна Македония и за дейността на вицепрезидента Илияна Йотова.

Валери Симеонов изрази съжаление, че с ВМРО отново се явяват отделно, но декларира, че ще продължи да работи за разширяване на патриотичното обединение в България.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст