ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Болниците са пълни, системата се задъхва

ваксина ваксиниране ваксинация

Непрекъснат поток от болни, уплашени пациенти с позитивни тестове за COVID-19, задъхваща се система, препълнени болници и легла. Така според д-р Гергана Николова изглежда в момента ситуацията в лечебните заведения в страната.

„Безкрайно уморени сме, изтощени сме. За съжаление ваксинациите не вървят с темпа, с който искаме”, коментира д-р Николова пред Нова телевизия и допълни, че сериозен проблем е, че мерките не се спазват.

„Маските, които се носеха миналата година, сега са нещо, което се спазва само от лекарите. Да се въведат допълнителни рестрикции, ще имат същия ефект, който имат и неизпълнените към момента мерки”, казва д-р Николова.

Тя подчерта, че към вчера парите за първа линия, фактурирани за месец август, не са разплатени на никого от доболничната помощ.

„Ние работим, никой от нас не е затворил кабинета си. Така както работим, така и тихо умираме. Миналата седмица изпратих моя приятелка. Ние сме общопрактикуващи лекари, топим се. Пациентите обаче са същите и някой трябва да ги поеме. Така работата се увеличава. Накрая, когато трябва да получиш признание, че нещо си направил – не го получаваш”, заяви Николова.

В понеделник, 11 октомври, 621 са новите случаи на ковид при направени 5736 теста. Това са около 11% от изследваните.

Над 5500 души се нуждаят от болнично лечение, като 470 от пациентите са в интензивни отделения. Починалите са 40.

Оздравелите са над 570. Поставени са 1 219 дози от ваксините срещу ковид. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст