ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До 18 октомври “Продължаваме промяната” ще покаже програмата си

Министерство на икономиката Кирил Петков

Тандем между сегашния образователен министър проф. Николай Денков и музикантът Христо Петров (по-известен като Ицо Хазарта) ще бъде конкурентен в сферата на образованието, обяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Петков подчерта, че ако ПП са в позиция, биха предложили проф. Денков да остане начело на образователното министерство.

Въпреки това бившият икономически министър отказва да обяви предпочитанията си за други министерски кресла, тъй като преди това трябва да приключат изборите и да се състави коалиция с други партии, които ще влязат в следващия парламент. 

"Трябва да се помисли кой е с най-високия капацитет за тези позиции. Споменавам проф. Денков само защото не познавам някой в България, който да има по-добро CV и повече опит от него. Това не показва, че съм някой, който раздава постове и предопределя нещо. Коалиционните ни дискусии ще са основополагащи", обясни Петков.

Рапърът Христо Петров ще води листата на формацията в 25 МИР в София. Денков е съмишленик на Петков и неотдавна заяви, че е щял да бъде част от проекта "Продължаваме промяната", но е решил да поеме отговорност за новата учебна година и във второто служебно правителство на ген. Стефан Янев.

"Проф. Денков в момента е определен за топ един процент в света като учен от университета Станфордския университет. Смятам, че когато се съчетаят един човек като проф. Денков с човек като Христо Петров, който за мен е един лидер в комуникацията, комбинацията между тях ще направи отбор за образованието, който ще бъде конкурентен. И ще даде нова посока и нов тласък на българското образование", обясни идеята си Кирил Петков пред NOVA телевизия.

Влизането на Христо Петров като водач на листа от "Продължаваме промяната" бе обяснено от Петков с това, че винаги е харесвал неговото изкуство и смисъла, който той вкарва в своите песни.

"Понеже в нашата листа има много икономисти и юристи, нямахме достатъчно хора на изкуството, отидох лично да го поканя. Прекарахме много време в разговори и това, което винаги съм очаквал да срещна от Ицо Хазарта като певец, се оказа още по-задълбочен и смислен човек. Говорихме много по темата за образованието, а не толкова за културата. Много съм горд, че той води нашата листа", добави Кирил Петков.

На този етап Петков твърди, че в момента би се чувствал най-полезен като 121-я депутат от "мнозинство на промяната". Ексминистърът каза, че държи комуникация с Мика Зайкова (ИТН), Крум Зарков (БСП), Мая Манолова и Арман Бабикян (ИБГНИ), както Христо Иванов и Атанас Атанасов (ДБ), което не означава, че води преговори с партиите. 

Кирил Петков съобщи, че най-късно до 18 октомври ще бъде публикувана програмата на "Продължаваме промяната".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст