ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Родители обжалват заповедта на Кацаров за онлайн обучение

дистанционно онлайн обучение

Родители обжалваха заповедта на министъра на образованието и науката от 20 октомври, с която училищата в няколко града, сред които и София, преминаха на дистанционно обучение.

Три са вече жалбите във Върховния административен съд.

Според жалбоподателите заповедта на образователния министър Николай Денков е издадена без оглед на заболеваемостта в учебното заведение и без възрастово разграничение между начален, гимназиален и прогимназиален етап и трябва да бъде обявена за нищожна.

Със заповед на проф. Николай Денков от 20 октомври вчера всички ученици в София – от 1 до 12 клас, преминаха към онлайн обучение.

Същото се отнася и за учениците във всички общини, в които COVID заболеваемостта надвишава 750 на 100 000 души на 14 дневна база. Към момента такава е ситуацията в някои  места  в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник.

Заповедта на МОН е  в съответствие с разпоредбите на здравния министър.

От просветното министерство уточниха, че са предложили на здравното присъственото обучение в общините с над 750 заразени на 100 хиляди да бъде удължено до края на седмицата за предучилищните групи и за учениците от 1 до 4 клас.

Аргументът на МОН за това предложение е, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си вкъщи по време на занятията от дистанция.

До 16 часа на 20 октомври обаче съгласие от страна на здравното ведомство не е получено и по тази причина е издадена заповед за цялостно онлайн обучение, считано от четвъртък (21 октомври).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст