ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Делта+ вариантът е за пръв път засечен в Кипър

коронавирус вирус

Делта плюс вариантът на коронавируса е бил засечен за първи път в Кипър в две от пробите за КОВИД-19, изследвани в кипърски лаборатории, съобщи "Сайпръс мейл", позовавайки се на изявление на министерството на здравеопазването.

Този вариант на коронавируса все още е на ранен етап на изследване, но наблюденията на международните експерти показват, че е около десет процента по-заразен от оригиналния Делта вариант, отбелязва сайтът.

Оригиналният Делта вариант е бил установен при всичките 279 проби, взети през септември и октомври сред хора, позитивни на КОВИД-19. Измежду тях са и двете проби с подварианта Делта плюс.

"Макар че характеристиките на мутацията Делта плюс показват, че тя повишава разпространението на вируса, засичането й в Кипър на този етап не предизвиква сериозно влошаване на епидемиологичните и болнични индикатори", посочи министерството.

Според изявлението целта е ранното идентифициране на новите варианти и предприемането на стъпки за ограничаване на разпространението им в обществото.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст