ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Илон Мъск стана най-богатият човек в историята

илон мъск

Ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск е най -богатият човек в историята със състояние от 272,3 милиарда долара, съобщи американското списание "Форбс".

На второ място в рейтинга е Джеф Безос, а на трето – генералният директор на френската компания LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно. В топ пет влизат един от основателите на Microsoft Бил Гейтс и ръководителят на Facebook Марк Зукърбърг.

Причината за рекордното богатство на Мъск е  рязкото покачване на цената на акциите на Tesla.  Гигантът достигна пазарна капитализация от 1 трлн. долара след новината, че компанията за коли под наем Hertz е направила поръчка за 100 хил. превозни средства, с които да изгради своя електрически автопарк до края на 2022 година. 

С това производителят, ръководен от Илон Мъск, се присъединява към Alphabet, Amazon, Apple и Microsoft, които по-рано записаха същото пазарно постижение. Такова явление се наблюдава за шести път в историята на САЩ.

Сделката с Hertz ще донесе 4.2 млрд. долара за Tesla и е най-голямата покупка на е-коли досега. Според изданието Bloomberg е договорено автомобилите да бъдат доставени в рамките на следващите 14 месеца, като те ще бъдат достъпни за клиенти в САЩ и части от Европа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст