ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Възстановяването е приоритет в бюджета на ЕС за 2022 г.

 Карло Реслер 

Приоритетът на Европарламента в бюджета за 2022 г. е възстановяването от пандемията, коментира докладчикът на Парламента за бюджета Карло Реслер (ЕНП, Хърватия). 

След като депутатите одобриха позицията си за следващия бюджет на ЕС на 21 октомври, те започват преговори със Съвета за окончателния му вид. 

"Главният приоритет е подкрепата за възстановяването от кризата, а също така и поставянето на основите на един по-устойчив Европейски съюз. Искаме да инвестираме в изграждането на жизнена икономика, да помогнем на малките и средните предприятия и да стимулираме заетостта, особено на младите хора", подчерта Реслер. 

Той обясни, че вторият приоритет е продължаването с цифровия и зеления преход. "На трето място, искаме да изградим солиден съюз в здравната област. Искаме да се концентрираме конкретно върху по-младите поколения и децата. В тази област програмата „Еразъм +“ и Европейският корпус за солидарност са най-видимите примери, но в крайна сметка повечето наши програми пряко или непряко се фокусират върху младите хора", допълни той. .

След кризата накъде? 

След кризата трябва да бъдем амбициозни и да инвестираме. Това е основната идея. Практически това означава да инвестираме повече и да помогнем на най-силно засегнатите, заяви докладчикът.

"Опитваме се да направим това, като инвестираме повече в хуманитарна помощ. Това беше главната цел на едно от най-големите предложения за промени от Парламента. Всички институции са съгласни, че това са непредвидени обстоятелства и че светът се развива бързо, не можем да игнорираме всички тези промени. Ще работим съвместно с Комисията и Съвета, за да намерим решение. Все още очакваме конкретно предложение от Комисията", каза Карло Реслер.

" Знаем, че последствията от пандемията не са еднакви и затова беше важно да превърнем нашите политически приоритети в реални числа", допълни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст