ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Актовете на министър Петков не стават автоматично нищожни

Министерство на икономиката Даниела Везиева

Актовете на министър Петков не стават автоматично нищожни, заяви на пресконференция служебният министър на икономиката Даниела Везиева. Те са стабилни и са свързани с други специфични закони и това решение не ги прави нищожни, коментира Везиева решението на Конституционния съд, който обяви за противоконституционен президентския указ за назначаването на Кирил Петков за служебен министър на икономиката, защото към датата на назначаването му той е имал канадско гражданство.

Везиева заяви, че е възложила на екипа на министерството да направи анализ кои актове на министър Петков биха били евентуално засегнати от бъдещи съдебни спорове.

Относно това дали ще преподпише въпросните актове, министър Везиева коментира:

"Към момента няма как да отговоря, защото е това са актове, които са свързани с други специфични закони. Те са защитени и са стабилни към момента. Аз не знам какво влагате в това преподписване. За да има съборен акт, трябва да има съдебно дело, което да го направи нищожен. Преподписването като самоцелно преподписване в момента не е на дневен ред. В рамките на установените законови норми на страната всичко, което е правилно, ще го подкрепя".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст