ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Фолксваген” ще продава в Европа електромобили, произведени в Китай

Фолксваген

"Фолксваген" (Volkswagen Group) ще започне да внася в Европа електрическите автомобили ID.6, които са произведени в китайската фабрика на компанията, съобщава Business Insider.

Немската компания произвежда от известно време автомобили в Китай, но това ще бъде първият път в историята, в който този модел ще се продава на европейския пазар. Business Insider съобщава, че тези плановете са мотивирани от производствените разходи и мудните продажби в Китай. Освен това влияние оказва и конкуренцията с лидера на пазара на електромобили Tesla, който също произвежда в Китай автомобили за износ.

По-рано днес Volkswagen намали перспективите си за доставки и очакванията си за продажбите, като предупреди и за съкращения на разходите, тъй като недостигът на електронни чипове накара вторият производител на автомобили в света да отчете по-ниска от очакваната оперативна печалба за третото тримесечие с 12,1% до 2,8 млрд. евро при пазарна прогноза за 2,99 млрд. евро. Приходите пък скочиха с 20% до 56,9 млрд. евро, като компанията отчете и нарастване с 6,9% на годишна база на доставките на автомобили в световен план до общо 7 млн. броя.

В същото време обаче "Фолксваген" коригира надолу очакванията си за останалата част от годината, като понижи прогнозата си за доставки до клиенти, макар и продължава да очаква възвръщаемост от продажбите между 6% и 7,5%, въпреки че маржът на печалбата за периода юли – септември спадна до 4,9% от 5,4% година по-рано.

"Резултатите от третото тримесечие показват още веднъж, че сега трябва систематично да движим напред към подобряването на производителността в секторния обем", каза главният изпълнителен директор на "Фолксваген" д-р Херберт Дийс, обяснявайки решимостта на компанията да достигне "неутрална по отношение на климата, цифрова мобилност".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст