Започват два проекта за близо 11 млн. лева

Везиева

Две фирми получиха по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на обща стойност над 10 932 000 млн. лева, които предвиждат разкриването на 215 нови работни места. 

Сертификат за инвестиция клас А бе връчен на фирма "Палфингер продукционстехник България" ЕООД за инвестиционния проект "Създаване на център за споделени услуги Палфингер" в София. Проектът е на стойност 4 432 000 лв. и ще разкрие 200 нови работни места. Сертификат за инвестиция клас Б получи фирма "САРК България" АД за инвестиционния проект "Производство на медни жици" в Шумен. Размерът на инвестицията възлиза на 6 500 000 лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 15 нови работни места.

По време на церемонията министърът на икономиката Даниела Везиева обяви, че за периода януари – октомври 2021 г. са сертифицирани общо 26 проекта с общ размер на планираните инвестиции 1184.12 млн. лв. и 2521 нови работни места.

В заключение тя благодари на инвеститорите, че разширяват своето производство в България и имат доверие на инвестиционния климат, защото екипът на Министерството на икономиката в последните няколко месеца работи в посока изграждане на нов имидж за страната ни като място с прозрачна и чиста инвестиционна среда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст