ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Политиците трябва да поемат отговорност в тази тежка ситуация

Атанас Пеканов

Министерството на правосъдието свърши изключително много работа, за да отговори на очакванията за реформи в правосъдието. Това е трудна тема. Европейските институции не искат да ни зададат какво да правим. Това заяви служебният вицепремиер Атанас Пеканов пред БТВ.

По отношение на енергетиката ще продължават дискусиите за затваряне на въглищните мощности. Индикативната дата е 2038 г. за затваряне на въглищните централи. Тя обаче трябва да бъде утвърдена от парламента. Пеканов допусна възможност датата да бъде 2040 г.

По думите му има проекти за парогазови мощности. „Много проблеми, които в годините не бяха решение, сега в рамките на няколко месеца трябваше да решим“, подчерта той.

„Столична община не управлява добре „Топлофикация София“. Сега общината пак трябва да се намеси и да поеме положението. Дълговете на „Топлофикация София“ са се удвоили“, обясни Пеканов.

Според него е имало различни очаквания към служебното правителство. „Злоупотребява се с тежки проблеми. Политиците трябва да поемат отговорност в тази тежка ситуация“, категоричен е вицепремиерът.

"ЕК и ЕЦБ ще се изкажат дали България може да се присъедини към еврозоната през 2024 г., но е суверенно решение на страната ни дали да го направи", увери Атанас Пеканов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст