ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борис Джонсън: Кралицата е в много добра форма

Борис Джонсън Елизабет Втора

Кралица Елизабет Втора, на която лекарите препоръчаха още най-малко две седмици почивка, е "в много добра форма". Това заяви днес в кулоарите на римската среща на върха на Г-20 британският премиер Борис Джонсън, предаде Франс прес.

"Говорих с Нейно величество и тя е в много добра форма", каза той в интервю за британската телевизия "Четвърти канал".

По думите му 95-годишната кралица "трябва просто да следва съветите на лекарите си и да си почива (. . .) Мисля, че цялата страна й изпраща добри пожелания", добави премиерът.

По-рано бе съобщено, че британската кралица няма да говори лично пред световните лидери, които ще се съберат утре в Глазгоу за международната конференция за климата КОП26. Бъкингамският дворец информира, че тя може да продължи да изпълнява по време на двуседмичната си почивка някои свои леки задължения, при които има възможност да седи зад бюро, включително да дава виртуални аудиенции. Кралицата обаче няма да прави никакви посещения.

Дворецът допълни, че Елизабет Втора няма да посети Фестивала на възпоменанието на 13 ноември, но "остава твърдо решена" да присъства ден по-късно на националната възпоменателна служба по случай Възпоменателната неделя – деня, когато Великобритания отдава почит на падналите във войните.

Тя не е полагала лично венец пред паметника им в Лондон от 2017 г., но присъства на церемонията, наблюдавайки я от балкона на външното министерство, уточнява днес "Таймс".

Елизабет Втора е най-възрастният и най-дълго управляващият монарх в света. В сряда миналата седмица тя прекара една нощ в болница за "предварителни изследвания" поради несвързано с КОВИД-19 неуточнено неразположение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст