ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Аварирал е газопровод в района на село Ветрино

природен газ

На 1 ноември, в 3 часа сутринта е възникнала аварийна ситуация по газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз“ ЕАД в района на село Ветрино, съобщават от "Булгартрансгаз" ЕАД, която е оператор на съоръжението.

Разкъсан е участък от стария газопровод за пренос на природен газ за Румъния, като доставките за България са осигурени. От 3.15 часа автоматично е спрян преносът на природен газ за Румъния, а от 7 часа сутринта са преустановени доставките по направлението Сърбия-Унгария. След 8 часа е възстановен частично преносът за Румъния.
Аварийните групи на дружеството са на място, като в най-кратки срокове нарушеният участък на газопровода ще бъде подменен. Изпълнителният директор на „Булгартрангсаз“ ЕАД г-н Владимир Малинов пътува за  мястото на инцидента.

Щетите са материални за дружеството, няма пострадали в района на аварията и не са нанесени материални щети на трети лица.

"Булгартрансгаз” е регистриран като комбиниран оператор с предмет на дейност пренос и съхранение на природен газ и поддържане, експлоатация, управление и развитие на подземно газово хранилище.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст