ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лозан Панов е убеден, че ще стигне до балотаж

Президентство

"Убеден съм, че ще стигна до балотаж. Но хипотетично, ако това не се случи, ще застана зад кандидата, който не е подкрепен от ДПС." Това заяви кандидат-президентът Лозан Панов. Той е издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от "Демократична Българя".

По повод решението на Конституционния съд по казуса с гражданството на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков, Панов коментира, че на този етап трудно може да се прецени дали бившият министър е действал в заблуда, неглижирал е закона, или е имал лоши съветници. "Въпросът е дали правните последици могат да бъдат предотвратени. Не мисля, че е формален актът на президента, с който назначава министрите в служебния кабинет", добави той. Според Панов президентът Румен Радев не е юрист и няма поглед върху правните последици, но е трябвало да направи проверка. "При назначаването на главния прокурор във Висшия съдебен съвет имаше дебат за интегритета на главния прокурор и дали той има необходимите познания. Този дебат доведе до изводи, че той няма необходимите качества. Президентът не направи проверка и тогава", каза още пред bTV кандидатът за държавен глава.

По думите му през лятото вече е имало данни за двойното гражданство на Петков, но Радев не предприел никакви действия. Според него нарушението на Конституцията е основание за импийчмънт. А дали Петков ще понесе наказателна отговорност, зависи от прокуратурата.

За противоепидемичните мерки Панов посочи, че зеленият сертификат не нарушава гражданските права. Той застана твърдо зад ваксинацията и допълни, че се е имунизирал срещу COVID-19 през април. Също така изтъкна, че ако е бил в „обувките на Радев“, е щял да настоява за по-стриктни мерки, но застава срещу националния локдаун. Панов разкритикува онлайн обучението при най-малките ученици.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст