ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР, НАП и ДАНС влязоха в Община Пазарджик

данс

МВР, Националната агенция за приходите и ДАНС влязоха в Община Пазарджик. Проверяват сигнал за финансови злоупотреби, ощетили общинската хазна.

Операцията идва два дни след новината, че полицията е отнела за две години шофьорската книжка на кмета на града Тодор Попов, който е бил спрян за проверка и е отказал тест за алкохол.

Не съм нито първия, нито последния кмет, който е подложен на това. Тук трябва да се направи цирк." Това заяви по повод акцията кметът на Пазарджик. Попов обясни, че проверяващите са изискали от служителите документи, които са публикувани на сайта на общината, като заверени копия от приетия годишен бюджет на община Пазарджик за 2020 г. и отчетите за изпълнението му и годишния финансов отчет за 2020 г. Той заподозря политическа поръчка.  "Живея във враждебна среда, откакто съм в местното самоуправление. Мен не са ме обичали нито едните, нито другите. Поради една проста причина – имам най-висока степен на обществено доверие тук. Ако си мислят, че ще им се връзвам на полицейските схеми, дълбоко са се излъгали", добави Попов. Той си чака наказателното постановление, което ще обжалва.

"Разбира се, че съм отказвал да давам проби, защото им знам методите и схемите. Ако им бях дал проба… и като те нагласят, че имаш пет промила алкохол в кръвта и наркотици, после ходи се обяснявай, щяха да ме заключат още същата вечер и да ме правят за резил една година", смята пазарджишкият кмет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст