Служебното правителство ще гласува допълнителни разходи за мерки срещу ковид

Министерски съвет сграда

Служебното правителство ще проведе заседание от 10 ч, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. В предварителния дневен ред има 25 точки.

Правителството ще утвърди стратегия за развитие на националната статистическа система на България за периода 2021 – 2027 година. Документът е внесен от заместник министър-председателят по управление на европейските средства.

Министерският съвет ще разгледа на заседанието си проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи от бюджета, които да отидат за противоепидемични мерки за превенция и ограничаване на разпространението на COVID-19. Вносител е министърът на образованието и науката.

Министрите ще одобрят допълнителен трансфер по бюджета на Столична община за 2021 г., който е предложен от министъра на културата.

Правителството ще вземе решение за отнемане на земеделски земи от Министерството на обрната и включването им в Държавния поземлен фонд. Документът е внесен от  министъра на отбраната.

Министрите ще обсъдят постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г., което е внесено от министъра на здравеопазването.

Кабинетът ще приеме постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери от резерва от Закона за държавния бюджет на България за 2021 г. за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Документът е внесен от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи.              

 Правителството ще вземе решение за отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда за изграждане на обект „АВТОМАГИСТРАЛА „ХЕМУС", на територията на областите Ловеч и Велико Търново. То е внесено от министъра на регионалното развитие и благоустройството министъра на финансите.

Министрите ще одобрят позицията на България за участие в заседанието на Съвета на ЕС по икономическите и финансовите въпроси (ЕКОФИН), което ще се проведе на 9 ноември в Брюксел, внесена от  министъра на финансите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст