Таксиметровите шофьори в Лондон преминават на електромобили

такси в лондон

Електрическите автомобили на американската компания Тесла се появиха по улиците на Лондон в сряда, като станаха достъпни в онлайн таксиметровата услуга Юбер съобщи Ройтерс. 

Мярката е неразделна част от програмата на компанията за стимулиране използването на екологично чисти видове транспорт. Тази инициатива дава възможност на жителите на столицата на Обединеното кралство да купуват или наемат електрически автомобил на намалени цени.

За да финансира програмата, Юбер започна да начислява на пътниците в Лондон допълнителна такса, когато пътуват в конвенционални таксита с двигатели с вътрешно горене. Таксата е 3 пенса (0,04 долара) за около 1,6 км. Така Юбер вече е спечелил повече от 135 милиона паунда (184 милиона евро).

Над 4 хиляди лондонски таксиметрови шофьори, които предлагат на услугата на Юбер, управляват електрически автомобили, включително модели на Нисан и Киа. Компанията изчислява, че в британската столица има повече електрически превозни средства от всеки друг голям град в света.

Тази седмица американската компания за коли под наем Херц обяви намерението си да купи 50 000 автомобила Тесла до 2023 г.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст