Бум на онлайн транзакциите 

Конференция на вестник Банкеръ Ангел Матеев

Докато световните лидери се опитват да решат проблемите с околната среда на глобално ниво, в. "Банкеръ" реши да се опита да потърси решение в нишите на банковия сектор и бизнеса. Затова тази година традиционната ни конференция за дигиталните финанси бе оцветена в зелено. Този път решихме да включим в експертната темата за започнали Зелен преход, който оказа се, е тясно свързан и с дигиталната трансформация на финансовите институции. Неслучайно участниците в конференцията "Зеленият преход и дигиталният бум: Двете страни на една монета", която се проведе на 2 ноември, в "Милениум център" в София, отбелязаха, че се чувстват на правилното място в точния момент. Причината е, че за да създадем по-чиста околно среда и по-устойчива икономиката трябва действаме заедно – бизнесът да има добри проекти, банките да ги стимулират с финансиране, държавата да подпомага този процес с финансовите инструменти на ЕС, а медиите да показват и добрите, и лошите практики.  

https://www.youtube.com/watch?v=eaLHL5kOo5U

Бум на онлайн транзакциите 

"Банките показахме, че сме напълно отворени и подготвени за дигитална промяна. Ние сме компаниите, които продължават да имат ясна перспектива върху ускоряването на тяхната дигитална трансформация. Преосмисляме всичко – от ролята на служителите до данните, структурите и екосистемите. Именно банките ще се окажат лидерите на бъдещето", допълни Ангел Матеев – началник сектор "Банкиране на дребно" в Пощенска банка.  

От банката отчитат, че делът на транзакциите през дигиталните канали непрекъснато нараства. С почти 30% са се увеличили активните клиенти в дигиталните канали от началото на годината, а за първите 6 месеца на 2021 г. преводите, извършени през мобилното банкиране на банката са повишени със 70 на сто. 

Матеев представи и някои от най-новите дигитални решения на банката. Например услугата Smart POS, която превръща смартфона в ПОС устройство. Със Smart POS всеки търговец може да предложи безконтактни разплащания с карти Visa и Mastercard на своите клиенти директно през мобилния си телефон, без необходимост да поддържа традиционен ПОС терминал. 

ONE wallet също e една от последните иновации на банката. С мобилния портфейл клиентите могат както да плащат безконтактно на ПОС чрез техните телефони, така и да управляват мигновено статусите на всички свои карти, да изпращат безплатни преводи към други потребители или да добавят картите си за лоялност. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст