Нека хората вземат по една метла и ни помогнат да изчистим

"Продължаваме промяната"  откриват кампанията си

Много се радвам, че се случи този казус с двойното гражданство. Веднага обяснявам защо. Сега, след като влезем в парламента, този проблем ще бъде решен веднъж завинаги. Не може 2 млн. българи, които живетя в чужбина, да не могат да се върнат и да помогнат със своя талант и знания. Не е случайно, че решението на КС излезе точно две седмици преди изборите и има политически отенък. Не съм имал никакви проблеми с президента Радев. Той ясно заяви: "Кириле, горд съм, че си бил мой министър. Трябват повече министри като теб". Ето това е човек, на който можеш да разчиташ.

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти в Петрич, където заедно с Асен Василев представиха приоритетите си в предизборната си програма.  

"Обикаляме цяла България и забелязваме, че навсякъде проблемите на хората са едни и същи. Проблем номер едно е обезлюдяването, младите хора си тръгват. Това се дължи на факта, че няма инвестиции и създаване на работни места. Сигурно сме омръзнали вече, но трябва нулева корупция. Така инвестициите и работните места ще дойдат в малките градове. Другият голям проблем е болниците и здравеопазването. Хората от по-малките градове трябва да ходят до по-големите, за да получат нормално лечение. 8 млрд. изтичат на година от бюджета в джобовете на определени хора, а няма 25 млн. за нова болница. Това трябва да спре. Това, което правихме като служебни министри, ще продължим да го правим с още по-голяма енергия. Ако това се случи, след 4 години България ще бъде едно много по-хубаво място за живеене. Трябва да спрем корупцията", категоричен бе Петков. 

"Най-важното е да сме здрави", заяви от своя страна Асен Василев. "Ако сме здрави, всичко друго ще се подреди, още повече, ако всеки от нас вземе по една метла и започне да чисти. Ако на хората им харесва как живеят, има си партии, за които да гласуват. Ако не им харесва как живеят, ако искат по-добър живот, ако смятат, че децата им заслужават по-добър живот тук, в България, тогава ги призоваваме да вземат и те по една метла и да ни помогнат да изчистим", призова Асен Василев. 

"Съдебната реформа също е много важна. Не може да има само една кандидатура за главен прокурор. Явно тази система не работи. Аз лично бях на протестите пред ВСС срещу избора на сегашния главен прокурор. Видях страшни неща. Беше пълно с полиция, която ни спираше. Който имаше татуировка и качулка, минаваше лесно и изказваше подкрепата си за Гешев. Който беше с риза, беше спиран и натикван в една малка уличка. Това е моето мнение за ВСС", разкри Кирил Петков. 

Малко по-късно автобусът на промяната посети и град Сандански. Кирил Петков и Асен Василев разговаряха с гражданите, които отново споделиха проблемите си свързани с напускането на младите хора, образование, здравеопазване, туризъм и отношенията ни със Република Северна Македония.  

"Един от големите проблеми в отношенията ни със Северна Македония в момента е, че едни политици се замерват на всеки шест месеца и реално никой не работи по решаването на проблемите. Трябва да направим работни групи, които да не включват само историци, а и хора от културата, хора от бизнеса, хора от образованието. Тези работни групи трябва да се срещат на всеки две седмици и така нещата ще тръгнат. Аз съм разговарял с македонския зам.-министър на икономиката по темата как да направим един общ голям балкански пазар и никога не сме обсъждали историческите събития. Ясно е, че трябва да защитим някои неща като българи. Въпросът е, че трябва да работим заедно, а не да се правим на националисти. Едни политици в момента се опитват да скарат два народа, които нямат нищо лошо един срещу друг", коментира Кирил Петков. 

"Трябва да има нулева корупция, за да могат да дойдат чуждите инвестиции и да се отварят работни места. Това е начинът младите хора да остават по родните си места. Друго нещо, за което ще работим от първия ден, е нито един пенсионер под прага на бедността. Ще натиснем здраво и ще работим за социалните дейности. Ако се спрат кражбите на тези 8 млрд. годишно, ще има пари за всичко", категоричен бе Петков.  

"Трябва да има мандатност на висшите държавни длъжности. Това е задължително. Колкото и да е добър един човек в нещо, след време той се изхабява. Има една приказка на Марк Твен, която е малко нецензурна, но много точна – политиците и памперсите трябва да се сменят често, по една и съща причина. Надявам се хората да излязат и да гласуват на изборите", добави от своя страна Асен Василев при разговорите си с гражданите на Сандански.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст